Apple pie (jablečný koláč) - vegan

Recepty, Moučníky

Suroviny

260 g hladké nebo polohrubé mouky
(nejradši používám špaldovou)
100 g třtinového cukru
230 g rostlinného margarínu
1,5-2 kg jablek
asi 3 PL skořice
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s cukrem a skořicí.

  2. Pak přidáme změklé máslo (margarín) a rukama zpracujeme těsto podobné drobence.

  3. Těsto namačkáme do formy na dno a po okraje, snažíme se, aby bylo pořádně upěchované a v malé vrstvě.

  4. Dále poklademe jablky, která jsme smíchali se skořicí a citrónovou šťávou. Vrstva jablek může přesáhnout okraje.

  5. Zasypeme drobenkou, kterou uděláme stejně jako těsto, ale přidáme o trochu více mouky, abychom docílili drobivější konzistence.

  6. Koláč pečeme na 180 stupňů hodinu a čtvrt.

  7. Pak necháme zchladnout. Nejlepší je ho nechat den zaležet, ale není nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!