Anýzová kolečka s rumovou polevou

Recepty, Cukroví

Suroviny

180 g hladké mouky
100 g vlašských ořechů
90 g másla
100 g cukru moučka
1 lžička drceného anýzu
1 vejce + 1 žloutek
1 lžíce citronové šťávy
meruňková marmeláda na slepení, popřípadě jiná, podle chuti
Rumová poleva:
3 lžíce rumu
180 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, umletých ořechů, cukru, anýzu, másla a vajec vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme je do lednice uležet aspoň na 2 hodiny.

  2. Těsto pak na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme na 180 st. zhruba 10-12 minut dorůžova.

  4. Upečená a vychladlá kolečka slepíme marmeládou a namáčíme do rumové polevy.

  5. Rumová poleva: Rum s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka. Hotová kolečka necháme oschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!