Anýzová kolečka s rumovou polevou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 180 g hladké mouky
- 100 g vlašských ořechů
- 90 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 lžička drceného anýzu
- 1 vejce + 1 žloutek
- 1 lžíce citronové šťávy
- meruňková marmeláda na slepení, popřípadě jiná, podle chuti
- Rumová poleva:
- 3 lžíce rumu
- 180 g moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Anýzová kolečka s rumovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, umletých ořechů, cukru, anýzu, másla a vajec vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme je do lednice uležet aspoň na 2 hodiny.
Těsto pak na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 180 st. zhruba 10-12 minut dorůžova.
Upečená a vychladlá kolečka slepíme marmeládou a namáčíme do rumové polevy.
Rumová poleva: Rum s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka. Hotová kolečka necháme oschnout.