Angreštové řezy s čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 celá vejce
150 g cukru moučka
150 ml oleje
350 g polohrubé mouky
1 polévková lžíce kakaa
prášek do pečiva / 1,5 lžička sody
zavařený angrešt nebo jiné zavařené ovoce včetně šťávy (na jeden plech je akorát zavařenina 0,7 l)
čokoláda na vaření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme s vejci, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Všechno pořádně prošleháme.

  2. Přidáme šťávu ze zavařeniny a znovu prošleháme.

  3. Nakonec vmícháme zavařené ovoce.

  4. Vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 30-40 minut.

  5. Čokoládu na vaření rozpustíme spolu s máslem a nalijeme na ještě horký moučník. Necháme ztuhnout.

  6. Krájíme ostrým nožem, aby se poleva dobře prokrojila a nepopraskala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!