Andělské zvony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g liboveho bůčku
650 g kysaného zelí
olej
2 cibule
1 větší paprika bílá
1 červená kapie
2 stroužky česneku
3-4 chilli paprička zavařovaná
1 lžička soli
2 lžičky kmínu
1 lžička mletého pepře
3 lžičky grilovacího koření
Bramborák:
1,5 kg brambor
1 kg cukety (bez semeníku)
6 stroužků česneku
majoránka
kmín
pepř
olej
sůl
2 vejce
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso nejprve pustí šťávu, až pak se začne škvařit, dohromady cca 10 min - záleží na hořáku. Dáme na menší hořák.

  2. Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme grilovací koření a promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného míchání a podlévání. Maso změkne a pod ním musí vzniknout krásná hnědá hustá šťáva. Mezitím uvaříme zelí i s nálevem a vodou.

  3. Do hotového masa vhodíme utřený česnek s chilli papričkou a promícháme. Pak slijeme vodu ze zelí a zelí dobře promícháme s masem i šťávou a trochu prohřejeme.

  4. Jako přílohu k tomu dělám bramboráčky a dneska poprvé z brambor a cukety. A je to pro mě dobrá volba. Každý dělá bramboráky jinak, tak si je uděláte podle sebe (vřele doporučuji). Když už kalorická bomba, tak ať stojí za to. Každý den si ji nevařím. Místo bramboráčků můžeme podávat s bílým pečivem a nezapomenout na chlazené pivečko!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!