Andělské vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g hladké mouky
220 g másla
120 g moučkového cukru
120 g vlašských ořechů (mletých)
moučkový cukr (na obalení)

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo zpracujeme s moukou, cukrem a ořechy na těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu odležet.

  2. Pak těsto vyjmeme z chladničky a tvarujeme rohlíčky nebo dáváme po kouscích těsto do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků.

  3. Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut na 180°C.

  4. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!