Ananasové řezy s mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
125 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
5 ČL kakaa
2 ČL rumu
Krém:
500 g mascarpone (pomazánkové máslo)
250 g tvarohu (vanička)
250 g smetany (min. 30%)
2 ks vanilkového cukru
1 ks želatinového ztužovače
100 ml vlažné vody
1 plechovka ananasového kompotu
dortové želé žluté (Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce.

  2. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a opatrně vmícháme. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme.

  3. Plech v 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.

  4. Mascarpone, tvaroh a vanilkový cukr smícháme, přimícháme smetanu.

  5. Z ananasového kompotu odlijeme přes síto 250 ml a odložíme na želé.

  6. Zbytek kompotu rozmixujeme a přelijeme přes síto do krému.

  7. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, přidáme do krému a vše důkladně promícháme.

  8. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na hodinu ztuhnout.

  9. Dortové želé uvaříme podle návodu a nalijeme na ztuhlý krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!