Amur pečený na másle s medvědím česnekem

Recepty, Ryby

Suroviny

20 cm očištěného amura v celku
1 citron
drcený kmín
medvědí česnek
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Rybu jemně osolíme, potřeme česnekem, jemně rozetřeným se solí a pepřem. Posypeme drceným kmínem a sušeným medvědím česnekem.

  2. Troubu předehřejeme na 230°C. Na pekáček vymazaný máslem narovnáme podkovy, na každou dáme kousky másla a zapneme horkovzdušnou troubu, teplotu snížíme na 210 °C a pečeme mírně dozlatova, maso často potíráme máslem, které se rozpustilo v pekáčku. Podáváme s brambory, nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!