Americké koblížky

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce rozehřátého másla
1 kostka droždí
1 lžíce rumu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku s vlahým mlékem rozdrobíme droždí, vmícháme lžíci cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, máslo, rum, zbylý cukr a nakonec kvásek.

  3. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  4. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silnější plát a pomocí formiček nebo skleničky vykrajujeme stejně velká kolečka, kterým vykrojíme ještě jedno malé kolečko uprostřed.

  5. Poté koblížky smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji.

  6. Po usmažení koblížky položíme například na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk.

  7. Koblížky obalíme v cukru nebo v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!