Americké hebké lívanečky na sucho
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 600 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 3 polévkové lžíce prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
- 40 g vanilkového cukru
- ------------------------------
- Vše smíchat a skladovat v uzavřené dóze..a je to vždy při ruce;-)
- Na každých 15O g suché směsi dáme
- 1 vejce
- 250 ml polotučného mléka nebo plnotučného mléka
- 1 lžíci rozpuštěného másla
Postup Americké hebké lívanečky na sucho
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí ušleháme lité těsto. Na pečení není třeba tuk nebo olej, proto použijeme pánev či plech s nepřilnavým povrchem.
Lívanečky děláme z 1 a půl až dvou lžic těsta, které lijeme na horkou pánev. Jakmile se začnou dělat na povrchu bublinky, tak lívanečky obrátíme. Smažíme do zlatohněda cca 1 minutku po každé straně.
Ovocná směs na lívanečky: Používám jahody (pokrájet) nebo maliny, borůvky, ostružiny. Krabičku (z marketu) ovoce nechám s troškou vody a cukru (podle kyselosti ovoce) lehce podusit do měkka a nakonec přidám trošku škrobu (1 kávová lžička - dle tekutosti směsi) rozmíchaného s vodou, aby směs netekla. A pak už jen lívanečky polít a servírovat.