Ako na pizzu?

Recepty, Pizzy

Suroviny

Tento recept přidavam, jen abych ukázal kak postupuji při výrobě pizzy, gramáže jsem však neupravoval a tak je potřeba říct, že z tohoto receptu dostanete asi 38 pizz.
2.6 l Vlazné vody
4.7 kg Mouky Farina tipo 00
1/2 lžičky sušených kvasnic
hrst soli
trošku olivového oleje
rajčatový protlak
strouhaný sýr
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky.

  2. Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke na dotyk a trosku sa lepi na prsty, no nezanechava na nich zbytky.

  3. Rozdelte na kusky, ktore vam vojdu do dlane a rolujte ich pod dlanou az kym nedostanete hladke a pravidelne gule. Vlozte do kontajnera na jedlo a prikryte vekom. Nechajte kvasit zo dve hodinky.

  4. Cesto trosku narastie, bude makke a lahko tvarovatelne. Vezmite jednu gulu, udierajte po nej pastou aby ste vytlacili vzduch, no zachovajte kruhovy charakter.

  5. Splastene cesto vezmite do ruk a palcami postupne roztahujte zvnutra von.

  6. Polozte cesto spat na pracovnu plochu a dlanami vo opatrne otvorte, kruzivymi pohybmi. Nezabudnite pomucit pracovnu plochu.

  7. Vlozte cesto na pekac a naneste omacku, syr a bylinky.

  8. Pecte az kym nieje prepecene podla potreby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!