Ako na pizzu?
Recepty, PizzySuroviny
- Tento recept přidavam, jen abych ukázal kak postupuji při výrobě pizzy, gramáže jsem však neupravoval a tak je potřeba říct, že z tohoto receptu dostanete asi 38 pizz.
- 2.6 l Vlazné vody
- 4.7 kg Mouky Farina tipo 00
- 1/2 lžičky sušených kvasnic
- hrst soli
- trošku olivového oleje
- rajčatový protlak
- strouhaný sýr
- bylinky
Postup Ako na pizzu?
Postup přípravy receptu
-
Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky.
Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke na dotyk a trosku sa lepi na prsty, no nezanechava na nich zbytky.
Rozdelte na kusky, ktore vam vojdu do dlane a rolujte ich pod dlanou az kym nedostanete hladke a pravidelne gule. Vlozte do kontajnera na jedlo a prikryte vekom. Nechajte kvasit zo dve hodinky.
Cesto trosku narastie, bude makke a lahko tvarovatelne. Vezmite jednu gulu, udierajte po nej pastou aby ste vytlacili vzduch, no zachovajte kruhovy charakter.
Splastene cesto vezmite do ruk a palcami postupne roztahujte zvnutra von.
Polozte cesto spat na pracovnu plochu a dlanami vo opatrne otvorte, kruzivymi pohybmi. Nezabudnite pomucit pracovnu plochu.
Vlozte cesto na pekac a naneste omacku, syr a bylinky.
Pecte az kym nieje prepecene podla potreby.