Adventni kure s marmeladou z cerveneho zeli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kurecich kousku (pouzila jsem 5 dolnich stehen a 1 prso)
na marinadu:
1 lzicka mlete cervene papriky
1 lzicka kari
1 lzice medu
2 lzice teriyaki omacky
1 prolisovany strouzek cesneku
trocha nastrouhane kury z citronu (pouze vrchni zluta cast)
trocha stavy z citronu
3 lzice olivoveho oleje
sul
pepr
do pekacku:
1 vetsi prepuleny cesnek
1 cela skorice
1 cely badyan
2 hrebicky
1/2 citronu
snitka rozmarynu
5 tenkych platku masla
na marmeladu:
1/2 hlavky cerveneho zeli
1 cervena cibule
300 - 400 ml jablecneho dzusu
1 jablko
60 g tmaveho trtinoveho cukru
kousek zazvoru
1 lzice rybizove marmelady
sul
kmin
stava z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádody, do které jsme narovnali plátky másla a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě uležet.

  2. Poté přidáme přepůlený česnek, skořici, badyán, rozmarýn a citron, do kterého jsme zapíchli hřebíčky. Skořici a badyán položíme na maso. Lehce podlijeme trochou vody a při 120°C pečeme přikryté 4 hodiny. Po uplynutí doby odkryjeme, skořici a badyán přendáme z masa přímo do výpeku, zvýšíme teplotu na 150°C a ještě 1 hodinu dopékáme. Poléváme výpekem.

  3. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme třtinový cukr a jemně zkaramelizujeme. Pak přidáme nakrájené zelí, nastrouhaný zázvor, nakrájené jablko, sůl, kmín, citronovou šťávu a zalijeme jablečným džusem. Za občasného míchání dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme jablečným džusem. Nakonec vmícháme rybízovou marmeládu a rozmixujeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!