2x piškotová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

2x piškotová roláda
Světlá roláda:
Suroviny:
3 vejce
60 g krupicového cukru
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky (používám Babiččina volba na dortová těsta)
10 g strouhaného kokosu
Krém:
250 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
moučkový cukr
Na dohotovení:
drobné ovoce
kokos
Tmavá:
3 vejce
60 g krupicového cukru
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
12 g kakaa
Krém:
300 ml smetany
25 g cukru
20 g kakaa
80 g tmavé čokolády (72%)
200 g mascarpone

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vmíchejte olej. Přisypte mouku s kokosem nebo s kakaem a zlehka vmíchejte. Rozlijte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 10 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.

  2. Těsto přendejte z plechu na čistou utěrku. Nechte 2 minuty orazit“ a stočte do rolády. Nechte zchladnout. Smetanu vyšlehejte s mascarpone a ztužovačem smetany. Podle chuti slaďte. V případě tmavé šlehačky je nutné připravit si krém, nejlépe den předem. Smetanu přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte rozpustit nalámanou čokoládu. Zchladlou smetanu přendejte do lednice. Druhý den vyšlehejte.

  3. Roládu roztočte a opatrně z ní stáhněte papír. Potřete krémem, posypte ovocem anebo ořechy a stočte zpět. Ozdobte krémem a ozdobte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!